Gentænkning af de fysiske rammer

For mange voksne med autisme vil et selvstændigt og meningsfyldt voksenliv også indebære at bo i egen bolig. Derfor har Specialområde Autisme i samarbejde med de andre specialområder i Region Midtjylland udviklet et helt nyt bokoncept finansieret af regionen.

Et bokoncept, der i den grad udfordrer og gentænker de fysiske rammer. Vi kalder det fleksible, mobile bokoncept for AT Home. A'et står for 'Apart', mens T'et står for 'Together'.

AT Home er dermed et hjem, hvor borgeren kan være sig selv i kendte og trygge omgivelser og samtidig opleve at være en del af et fællesskab.

Læs brochure om AT Home

Autismevenlige boliger

I Specialområde Autisme har vi erfaring med og viden om autismevenligt byggeri blandt andet fra opførelsen af Danmarks første specialmiljø for ældre med autisme. En omfattende proces gik forud for dette byggeri, hvor der blev genereret megen generel viden om autismevenligt byggeri.

Her havde Specialområde Autisme fokus på brugerinddragelse af både mennesker med autisme og deres pårørende, ligesom der i byggeriets styregruppe sad repræsentanter fra blandt andet Landsforeningen Autisme og Socialstyrelsen. Netop denne genererede viden og erfaring om autismevenligt byggeri er tænkt ind i bokonceptet AT Home.

Mere om den nye boligtype

Bokonceptet er arkitekttegnede, moderne boliger designet af arkitektfirmaet Pluskontoret A/S og bygget af JYTAS.

AT Home er bygget i lækre materialer, ligesom boligerne også er bæredygtige. Når man træder ind i boligen oser den af kvalitet, æstetisk sans og øje for specialdesignede løsninger.   

I sommeren 2016 flyttede 24 borgere ind i den nye boligtype knyttet til tre af Specialområde Autismes afdelinger i Region Midtjylland.

 Læs mere om AT Home bokonceptet

Præsentation af AT Home

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Se AT Home blive transporteret

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Revideret 15-06-2022