Aarhus Konferencen anno 2019, den årligt tilbagvendende konference med fokus på autisme og ADHD, som Specialområde Autisme afholder sammen med Aarhus Kommune, havde i år flere deltagere end nogensinde før.

Hele 550 deltagere var med på dagen - heraf 250 fra Specialområde Autisme. Igen i år blev konferencen afholdt i DGI-Huset i Aarhus. 

 

Et kig ud over salen ved Aarhus Konferencen 2019

Et kig ud over den tætpakkede sal i DGI-huset i Aarhus.

Selvom det var 8. gang af konferencen blev afholdt, så bød konferencen i år på nyskabelser - nemlig forskellige tiltag, der skulle give mere dialog mellem deltagerne på kryds og tværs af organisationer.

Clement Kjersgaard Peter Lund Madsen giver autograf ved Aarhus Konferencen


Clement Kjersgaard - og Peter Lund Madsen - måske i færd med at skrive en autograf?

Værdien af dialog - og gerne den af den stærkt fagligt forankrede slags - understregede dagens første oplægsholder, Clement Kjersgaard.

Anne Skov Jensen i dialog med en deltager ved Aarhus Konferencen

Anne Skov Jensen i samtale med en konferencedeltager. 

Ved 4 temasessioner blev der om formiddagen sat fokus på emnere mindfulness, menneskesyn, sensoriske udfordringer ved ADHD og autisme og komorbiditet.

Sidstnævnte temasession, som psykolog Kirsten Krabek Frantzen fra Specialområde Autismes konsulentenhed, Autismefokus, stod for var særdeles velbesøgt.

Som man kan se her var der vældig godt gang i diskussionerne blandt deltagerne, da de blev bedt om at drøfte deres tilgang til emnet:

Oplæg ved Aarhus Konferencen 2019 Deltagere i diskussion ved Aarhus Konferencen

 

Anne Skov Jensen, kendt af mange fra TV-serien “De skjulte talenter”, og psykiater og hjerneforsker Peter Lund Madsen bidrog med indefra-perspektivet og viden om, hvad stress gør ved mennesker med autisme.

Formand for Landsforeningen Autisme Heidi Thamestrup og oplægsholder Anne Skov Jensen i samtale

Også formanden for Landsforeningen Autisme, Heidi Thamestrup, deltog i konferencen. Hun ses her i samtale med Anne Skov Jensen.